Taloherttua mukaan Astetta alemmas -kampanjaan

marras 17, 2022

Kuten lokakuun energiansäästötiedotteessa kerrottiin, tulevan lämmityskauden iso haaste on energiansäästö. Sotatila Ukrainassa on johtanut energian hinnan ja saatavuuden ongelmiin Suomessa ja koko Euroopassa. Talvella sähkönkäytön ja lämmityksen kustannukset ovat poikkeuksellisen korkealla. Säästö onkin tarpeen myös vuokrantarkistuspaineiden hillitsemiseksi. Asuminen meillä maksaa kuitenkin sen mitä vuoden aikana kustannuksia kertyy, siis omakustannevuokran verran.

Taloherttuan hallitus on marraskuun alussa käsitellyt asiaa laajemmin ja päättänyt, että yhtiö liittyy – hämäläisittäin vähän myöhäisheränneenä – valtakunnalliseen Astetta alemmas -kampanjaan.

Olemme toki jo vaivihkaa ottaneet askeleita kampanjan tavoitteiden suuntaan; saunavuorojamme on tiivistetty ja tyhjiä vuoroja on poistettu, kylmäkellarit on poistettu tai ollaan poistamassa käytöstä, valaistuksien aikaohjelmia optimoidaan ja porraskäytävien ja muiden yleisten tilojen lämpötiloja lasketaan.

Kampanjan myötä kajoamme lopulta myös asumisen lämpötiloihin. Taloherttua on tavoitellut asumisessaan 20-22 asteen sisälämpötiloja mutta nyt kampanjan eli alkaneen lämmityskauden ajaksi tavoitelämpötilat päivittyvät 19-21 asteeseen.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole ajaa asumista meillä ahdinkoon. Mikäli koet lämpötilan toimenpiteiden myötä pudonneen asunnossasi alle tavoiterajojen, ole yhteydessä huoltoomme. Jokainen lämpötilareklamaatio tutkitaan ja varmennetaan olosuhdemittauksin oleskeluvyöhykkeeltä.

Suosittelemme edelleen asukkaillemme edellisen tiedotteen mukaisia omatoimenpiteitä asumiseen, joita kampanjasivujen lisäksi koottuna löytyy täältä.

Visailuintoisille loppuun vielä vinkki: voit testata tietosi sähköpulaa koskien täältä!