Energiansäästö keskeisessä roolissa lämmityskauden alkaessa

loka 10, 2022

Kuluvan vuoden asumisen pääteemaksi on nousemassa asumisen energiankulutukseen liittyvä aihepiiri, sekä hintanäkökulmasta että mahdollisesti myös saatavuushaasteiden osalta. Yhtiötasolla mietitään kuumeisesti sopivia, mahdollisimman vähän asumiseen vaikuttavia ratkaisuja, millä yhtiön kokonaisenergiankulutusta voitaisiin suitsia. Vaihtoehtoja on useita, kylmäkellarien käytöstä poistamisesta asuntojen lämpötilojen pudottamiseen saakka.

Asukkaan energiansäästövinkkejä, joilla on nyt enemmän kuin koskaan myös taloudellista merkitystä, voisi tähän listata lukuisasti. Lista löytyy kuitenkin soveltuvasti oheisen linkin takaa Motivan sivuilta. Kannattaa ehdottomasti tutustua.

https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/energiansaasto_on_varautumista

Alla kuitenkin muutamia hyviä yleisnostoja:

  • Yhden asteen pudotus sisälämpötilassa säästää vuodessa noin 5% lämmitysenergiaa. Sopiva sisälämpötila on normaaliolosuhteissa 20-21 astetta.
  • Mukavuuslattialämmitys kuluttaa verraten paljon sähköä – säädä se siten, että lattia on enintään haalea, ei lämmin. Mikäli sinulla on ilmanvaihdossa tuloilman lämmitys sähkövastuksella, vältä sen käyttöä lämpimämpänä kuin +15 astetta.
  • Jos voit, luovu sähkölaitteittesi valmiustilan käytöstä. Käytä myös LED-tekniikkaan perustuvaa valaistusta.
  • Pidä suihkuhetket lyhyinä ja sulje suihku saippuoinnin ajaksi. Lämmin vesi on noin 3 kertaa arvokkaampaa kuin kylmä vesi.
  • Pese sekä astioita tai pyykkiä vain täysiä koneellisia.
  • Kiinnitä huomioita energiaa käyttävien laitteiden vikoihin – ilmoita viipymättä mahdollisista vuodoista tai toimintahäiriöistä.

Asukas, osallistu!

Ehdota oma säästöniksi! Parhaat toteuttamiskelpoiset säästöniksit palkitaan!

Jätä säästöideasi yhteystietoineen oheisen linkin kautta

https://www.herttuankp.fi/palaute/
(valitse palautetyypiksi Muu palaute)