Maksusuunnitelmien käytännöt uudistuvat

maalis 2, 2021

Olemme uudistaneet ja yhdenmukaistaneet maksusuunnitelmakäytäntöjämme. Olemme halunneet laatia selkeän pohjan asukkaidemme yhdenmukaisen kohtelun turvaamiseksi sekä maksusuunnitelmien valvonnan selkeyttämiseksi.

Jatkossa noudatamme seuraavia käytäntöjä kaikkien maksusuunnitelmien osalta:

  • Mikäli asukkaalla on vuokria Intrumin perinnässä, ei Taloherttuan kanssa pysty sopimaan maksusuunnitelmaa ennen kuin Intrumin saldo on nollilla
  • Minimilyhennykset 50e/kk. Lyhennyksillä ei ole ylärajaa, kuitenkin vuokralaisen maksukyvyn mukaan
  • Maksusuunnitelman aikana normaalisti erääntyvä kuukausivuokra on maksettava eräpäivään mennessä 5. päivä ja lyhennykset viimeistään 20. päivä. Mikäli näin ei toimita, maksusuunnitelma raukeaa välittömästi ja rästi siirtyy Intrumin perintään.
  • Maksusuunnitelmista ei jousteta, eikä samasta velasta voi tehdä uutta maksusuunnitelmaa. Suunnitelma tehdään lähtökohtaisesti sellaiseksi, että asukas kykenee sitä noudattamaan.
  • Maksusuunnitelman päättymisen jälkeen vuokranmaksun tulee sujua moitteettomasti vähintään kolme kuukautta ennen kuin voidaan sopia uudesta maksusuunnitelmasta.

Taloherttua voi erityisen painavista syistä joustaa yllä kerrotuista periaatteista. Poikkeamat käsitellään aina suurella harkinnalla tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti noudatetaan näitä sääntöjä.

Maksusuunnitelmista sopimiseksi voi edelleen olla yhteydessä vuokravalvontaamme: p. 03 357 5261 | vuokravalvonta@herttuankp.fi